Единодушно: Парламентът прие оставката на премиера Николай Денков

Единодушно: Парламентът прие оставката на премиера Николай Денков

Депутатите в Народното събрание приеха оставката на премиера акад. Николай Денков на днешното парламентарно заседание. Това се случи с абсолютно единодушно гласуване – 216 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“.

Преди да бъде гласувана оставката на премиера на ПП-ДБ, Денков припомни какво са се договорили в некоалицията. Също така той направи и бърз отчет на свършеното до момента от Министерски съвет. „Искаме преговорите да започнат веднага“, заяви Денков.

Кабинетът и министър-председателят бяха остро критикувани от депутатите в Народното събрание относно постигнатото до момента. Цончо Ганев от „Възраждане“ нарече правителството „неможачи“ и призова за трайна оставка, а не ротация. Георги Свиленски не остана доволен от това, че премиерът Денков напусна залата на НС. Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ каза, че оставката е закъсняла с 9 месеца, но правителството е постигнало основната си цел – да изпере Бойко Борисов.

Корнелия Нинова от БСП заяви, че целта на регулаторите е да станат бухалки и инструменти за упражняване на власт и отнемане на бизнеси. Тя определи управлението като порочно. Нинова допълни още, че от левицата ще гласуват за оставката на правителството с надеждата това да доведе до нови избори.

Изказване имаше и от Кирил Петков, който заяви, че всяко едно споразумение е обещание. По думите му Николай Денков е единственият премиер, който си дава оставката, защото е обещал.

Депутатът Явор Божанков обвини партия „Възраждане“ в „спойка“ с Русия. Той каза още, че опозицията не може да формулира алтернатива на правителството.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *