"Дяволи се явиха пак ПП-ата": Борисов за избора на еврокомисар, предложи джентълменско споразумение (ВИДЕО)

"Дяволи се явиха пак ПП-ата": Борисов за избора на еврокомисар, предложи джентълменско споразумение (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за сключване на джентълменско споразумение между основните политически партии преди предсрочните избори. Той даде заявка и за промяна на избирателната система и въвеждането на мажоритарен и пропорционален вот.

„Основният въпрос е да променим бързо Изборния закон и да дадем на хората по-голямо основание и интерес да участват в изборите“, заяви лидерът на ГЕРБ.

По думите му, за да се вдигне ниската избирателна активност, трябва отсега да се каже на хората как ще се управляв. „Отсега трябва едно джентълменско споразумение, ако мислим за държавата. Да кажем с кой може и с кой не може“, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ попита и защо няма дебат за промяна на избирателната система. „Защо не отиваме към пропорционално-мажоритарна система. Има време. Защо като агнета стоим и чакаме, и хвърляме на хората вината за ниска избирателна активност. Да предложим нещо, което да вдигне вота – мажоритарен и пропорционален вот. Ще има повече желаещи, повече личности ще участват“, каза Борисов.

Той коментира и думите на Атанас Атанасов от ПП-ДБ. „Генерал Атанасов ще прави мнозинство. С кой? Но те ще опитат тайни задкулисия и това няма да мине като номер. Ще ги пита и Брюксел, и Вашингтон. България е в много, много сериозна криза. Въобще не искам да ви плаша, но ако започна да разказвам, ще си развалим настроението. Аз мога да ви гарантирам санирането и силен еврокомисар“, заяви Бойко Борисов.

Борисов поздрави Екатерина Захариева за избирането ѝ за еврокомисар. Лидерът на ГЕРБ разкритикува позицията на ПП по отношение на избора на еврокомисар, наричайки ги „злосторници“, които чупят. „Както всички знаем в ада – на българския казан дяволи няма. Дяволи се явиха пак ПП-та“, каза Борисов. Той обаче каза, че разделя ПП от ДБ. По думите му много негови колеги от ДБ са се обадили да кажат, че не са съгласни да си кепазят държавата и кандидата.

„Те прекрасно знаят, че този пост е на ЕНП и няма да получат този пост, каквото и да правят. Това са хора, майка ми Бог да я прости, казваше злосторници. Ако някой е гладен и отиде и открадне нещо – да, това е кражба, престъпление, но той открадва, каквото му се яде. Злосторникът отива и чупи, на него не му трябва. Той чупи уредите за спорт в парка, той не че нещо ще му донесе това, просто иска да извършва подобни действия, затова галено ги наричам злосторници и не се и крия“, каза Борисов.

Той разкритикува настоящата администрация на столичния кмет Васил Терзиев, че са изсекли дърветата по ул. „Опълченска“. „Ще видите каква ще е София, когато падне първият сняг с тези колчета, но това сме си избрали в София“, каза Борисов и добави, че Терзиев ще си отиде както Софиянски и тогава ГЕРБ ще спрат хаоса и ще възстановят реда в столицата.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *