Димитър Колев: Камери ще пазят от посегателства Братската могила (ВИДЕО)

Димитър Колев: Камери ще пазят от посегателства Братската могила (ВИДЕО)

Камери ще пазят от посегателства Братската могила в Пловдив. Това съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

През последните години Братскката могила е обект на вандалски нападения, а именно, надраскана е с графити. През последните години ние няколко пъти я боядисваме, като последният път това беше през май месец, но устоя едва около две седмици“, заяви кметът Димитър Колев.

Той изрази безпокойство и от друга опасна практика – все по-често деца се катерят по монумента. „Това е изключително опасно, тъй като самата могила няма покрив и това поражда възможност за инцидент, което е недопустимо“, категоричен е кметът на „Западен“.

Заради всичко това, съвместно с Регоинален исторически музей – Пловдив и ОП „Общинска охрана“, от районната администрация започнаха изграждането на видеонаблюдение. „6 камери вече работят вътре, в момента изграждаме останалите отвън. Ще има 4 камери, които ще следят случващото се от четирите страни на могилата и две, които ще записват случващото се на самия площад отпред. Пуснати са кабели и за добавянето на още камери“, уточни Димитър Колев. Кметът на район „Западен“ допълни, че съвместно с ОП „Чистота“ ще премахнат новите графити, появили се по Братската могила.

Припомняме, че Димитър Колев си постави за цел да върне към живот пространството около монумента. В тази връзка той бе изчистен, а площадът пред него – облагороден. Като част от усилията на администрацията, именно тук се проведе големия майски концерт, на който на сцена се представиха всички творчески колективи от района.

Преди това бе положен асфалт на пешеходната алея на булевард „Свобода“. Изцяло подменено бе осветлението по нея, поставени бяха нови пейки, а за удобство бе изградена и нова пешеходна пътека на булеварда. Преди години по инициатива на кмета Димитър Колев бе обновен изцяло и парк „Розариума“ зад Братската могила, който се превърна в едно от любимите места за децата.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *