Детският танцов състав "Луди Млади" ще представи Пловдив на престижен фестивал в Гърция (СНИМКИ)

Детският танцов състав "Луди Млади" ще представи Пловдив на престижен фестивал в Гърция (СНИМКИ)

Представителният детски танцов състав „Луди Млади“ към НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“ ще вземе участие в IV-и Европейски фестивал на традиционните танци за деца, който ще се проведе в градовете Аигио и Патра, Република Гърция. Събитието е по покана лично от президента на Cultural And Educational Union of Eliki ΄IONES΄, г-н Асимакис Ставрополус.Детският танцов състав "Луди Млади" ще представи Пловдив на престижен фестивал в Гърция (СНИМКИ)

Танцьорите ще представят България с избрани фолклорни танци от различните етнографски области на страната. Участието в международния форум на детски фолклорни състави ще даде възможност на младите таланти от „Луди Млади“ да се докоснат до други култури и обичаи, защото културният обмен е една от главните цели на събития от този род.Детският танцов състав "Луди Млади" ще представи Пловдив на престижен фестивал в Гърция (СНИМКИ)

„Съставът ни ще създаде контакти с много чуждестранни групи и организации от цяла Европа, което със сигурност ще допринесе за изграждането на доброто име на България и на град Пловдив. Във фестивалите, организирани от Cultural And Educational Union of Eliki ΄IONES΄, участват колективи и състави от различни държави, представители на многобройни младежки и културни организации“, разказа читалищният секретар Петя Маринова.Детският танцов състав "Луди Млади" ще представи Пловдив на престижен фестивал в Гърция (СНИМКИ)

Тя разказа още, че ръководителите на групите ще си разменят рекламни материали за градовете, които представят, ще обменят координати за бъдещи събития и покани за други фестивали и концерти. Поддържането на тези връзки между организаторите и участниците създават здрава основа за много интересни бъдещи общи проекти.Детският танцов състав "Луди Млади" ще представи Пловдив на престижен фестивал в Гърция (СНИМКИ)

Участието на Представителният детски танцов състав „Луди Млади“ към НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“ в IV-и Европейски фестивал на традиционните танци за деца се осъществява с подкрепата на Община Пловдив по програма „Мобилност“, част от Календара на културните събития на града за 2024г.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *