Денков: Изходът от войната между Пеевски и Доган ще има отражение и в ГЕРБ

Денков: Изходът от войната между Пеевски и Доган ще има отражение и в ГЕРБ

„Този парламент е като плаващи пясъци – война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се „Величие“. Необходимо е да подчертаем, че процесите в ДПС ще имат много сериозно отражение и върху ГЕРБ“. Това обяви бившият премиер и председател на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков.

Коалицията „Продължаваме Промяната-Демократична България“ се събра на Национален съвет, за да реши как да действа след връчването на втория мандат от президента.

„Многократно казахме, че в ГЕРБ има хора близко свързани с Делян Пеевски. Изходът от войната между Пеевски и Доган ще има отражение и в ГЕРБ“, посочи Николай Денков.

„Всичко това прави много нестабилна ситуацията и би било пълно илюзия и би било пълна илюзия някой да се опитва да прави стабилно правителство. Затова с „Демократична България“ сме направили план, който цели в тази много трудна среда да постигне максималното. Тъй като сме го направили заедно, ще го представим заедно в следващите няколко дни. Обсъждаме го с нашите национални съвети, за да сме сигурни, че имаме и подкрепата от нашите симпатизанти“, отбеляза още той.

 

ПП-ДБ стана втора по численост парламентарна група, след като от ДПС бяха изключени няколко души, а други пожелаха сами да напуснат.

В парламентарната група на ДПС останаха 23 от 47 депутати, а това ги изтласка до четвъртото място.

ПП-ДБ със своите 39 народни представители сега трябва да получи папката с втория мандат от президента Румен Радев.

Трета политическа сила е „Възраждане“ с 38 депутати. ГЕРБ-СДС вече получи първия мандат, но не събра необходимата подкрепа за кабинет с премиер Росен Желязков.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *