Децата от ДГ "Люляк" гостуваха на кмета на "Централен" Георги Стаменов (СНИМКИ и ВИДЕО)

Децата от ДГ "Люляк" гостуваха на кмета на "Централен" Георги Стаменов (СНИМКИ и ВИДЕО)

Обичаите и песните, посветени на пролетния празничен цикъл на българите, пресъздадоха децата от трета група на детска градина „Люляк“. Те гостуваха на район „Централен“ в навечерието на големите празници Лазаровден, Цветница и Великден.Децата от ДГ "Люляк" гостуваха на кмета на "Централен" Георги Стаменов (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кметът Георги Стаменов ги посрещна с разказ за символиката на обредните хлябове и традицията за приготвянето им с просфорен печат. На всички деца бяха подарени печати с описание на историята за използването им, започнала още от ранното християнство. А в посланието, освен пожелание да споделят със семейството си направата на хляба, получиха и рецепта. Просфорите, които са кръгли с издълбани символи в центъра, са изработени от сръчните ръце на учениците от Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване ”Христо Ботев”.Децата от ДГ "Люляк" гостуваха на кмета на "Централен" Георги Стаменов (СНИМКИ и ВИДЕО)

„Поздравления за Вашите преподаватели и за старанието, с което научавате как са празнували нашите баби и дядовци. Продължавайте да пазите традициите“, пожела още Стаменов.Децата от ДГ "Люляк" гостуваха на кмета на "Централен" Георги Стаменов (СНИМКИ и ВИДЕО)

От районното кметство ще продължат с инициативите да възраждат и съхраняват българските обичаи.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *