Дамски хор" Тримонциум" се завърна от фестивала ACQUA AZZURRA в Италия

Дамски хор" Тримонциум" се завърна от фестивала ACQUA AZZURRA в Италия

Пловдивският Дамски хор“ Тримонциум“ се завърна след успешното си участие в Международния хоров фестивал ACQUA AZZURRA, Лаго ди Гарда, град Верона – Италия.

Целта на събитието е да осигури изявя пред широка публика на хористите – деца и възрастни,  да предостави възможност те да развиват и популяризират музикалното и танцовото изкуство. Подкрепяйки сътрудничеството между ръководителите на съставите, фестивалът създава условия за обмен на опит и знания, както и за бъдещо творческо сътрудничество. Дамски хор" Тримонциум" се завърна от фестивала ACQUA AZZURRA в Италия

В Международния хоров фестивал ACQUA AZZURRA взеха участие  14 творчески състава от три държави – България, Полша и Италия. Дамски хор“ Тримонциум“ се представи с програма, изцяло съставена от творби на български композитори. Бяха изпълнени песни на фолклорна основа от Филип Кутев, Атанас Илиев, Георги Златев-Черкин, Стефан Мутафчиев, Рада Славинска  и една италианска народна песен – поздрав за домакините. Изпълнението на Дамски хор“ Тримонциум“ бе високо оценено от публиката, а хористките бяха възнаградени с възторжени аплодисменти. За своето отлично представяне хор „Тримонциум“ получи като награда сертификат и купа. Наградите бяха връчени от г-н Лука Марангони, представител на организаторите от италианска страна. Всички участници получиха за спомен и тениски с логото на фестивала.

Фестивалните концерти се състояха на открита сцена в град  Малцесино, който се намира на брега на уникалното по своята красота езеро Гарда. Изключително красивата природа, приповдигнатото настроение, пъстротата на костюмите, богатството на репертоара и благодарната публика, допринесоха за успеха на концертите. Гала концертът на закриването се състоя в Гарда.

Организатори на фестивала са Туристическа агенция “ Амадеус 77 “ – Пловдив и Танцово студио “ Милениум“ – Пловдив, с любезното съдействие на Община Верона – Италия. Извън концертната програма за всички участници бяха организирани посещения във Верона и Сермиони.Дамски хор" Тримонциум" се завърна от фестивала ACQUA AZZURRA в Италия

Верона ни покори с своите исторически забележителности, неповторима архитектура и италиански чар. Не пропуснахме възможността да попеем и в Арена ди Верона, макар и като туристи, но тръпката беше голяма. Сермиони ни заплени с уникалната си природа. На брега на езерото Гарда, заобиколено от всякъде с вода, гъста зеленина и древни крепостни стени, това градче е истинска перла на северна Италия. Завърнахме се от Фестивала щастливи и доволни от добре свършената работа и  незабравимите преживявания. От името на целия хор изказваме своята най-сърдечна благодарност към Община Пловдив за финансовата подкрепа“, разказа диригентът на хора Ваня Атанасова.

Пътуването на Дамски хор“ Тримонциум“ за участие в Международния хоров фестивал ACQUA AZZURRA, Лаго ди Гарда, град Верона – Италия се осъществи с финансовата подкрепа на Община Пловдив по програма „Мобилност“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *