Д-р Христо Грудев: Успехът не е късмет в баницата, бъдещето е в задружните ни усилия (ВИДЕО)

Д-р Христо Грудев: Успехът не е късмет в баницата, бъдещето е в задружните ни усилия (ВИДЕО)

Скъпи съграждани,

Заедно сме и на финала на 2023 година – така, както бяхме заедно през всичките й дни. Бяхме заедно, въпреки различията, разстоянието и границите помежду ни, защото ни свързва общата ни цел –  по-доброто бъдеще на Асеновград. В навечерието на Новата година всички си пожелаваме тя да е по-щедра от тази, която изпращаме. Но, за да бъде годината щедра към някого, собствените му усилия не винаги са достатъчни – трябва някой друг да му посвети време, внимание и разбиране. Затова първата ми мисъл е за онези, които преживяват труден период от живота си – обезверените, болните, самотните. За тези, чиито близки са далеч зад граница. Всяка стъпка към тях възвръща част от достойнството ни, като общество. Вниманието към ближния е най-запомнящият се подарък, който можем да направим на самите себе си. Това каза в новогодишния си поздрав кметът на Асеновград д-р Христо Грудев.

Ето какво още каза той:

Близо до нас избухна опустошителна за Европа война, която продължава да се разгаря и ожесточава. Енергийната криза и рекордната инфлация засегнаха всеки български дом. И тази година не ни подминаха природните бедствия, а надеждата за политическа стабилност отново се отлага за следващата. Но именно в моментите на изпитание, когато залогът бе човешкият живот и нашата съвест, обществото ни показа съпричастност и духовна сила, зрялост и единение. Бракувахме много митове и заблуди, но пред нас остават още много предизвикателства. За да заемем своето достойно място в европейското семейство, което ни се полага. Да се гордеем с постиженията на нашето образование, наука и култура, с икономическите и технологичните си успехи. За да утвърдим вярата, че Асеновград ще пребъде. Затова, нека в тържествената новогодишна нощ не забравяме, че спасението не е на дъното на чашите. Успехът не е късмет в баницата. Бъдещето е в задружните ни усилия, в отговорната позиция на всеки от нас, при всеки житейски избор. Няма непостижими цели там, където гражданската енергия е вложена, не за спасение поединично, а за възхода на всички. Където всеки може да се гордее, че е част от общия успех.

Всеки от нас свързва смяната на годините с добри намерения, надежди и заричания. Но никой отвън няма да се загрижи за нашия напредък, за нашето достойнство и място под слънцето, за бъдещето на нашия Асеновград и нашите деца. Това е наша грижа, отговорност и морален дълг. Нека през 2024 година бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото сме към другите. Да ползваме мъдро свободата си. Да осъзнаем силата на единението. Да надмогнем безверието и да сбъднем огромния потенциал на нашия град, който винаги се е славел със своята жизненост, сила и таланти.

Вдигайки чашите, нека благодарим на всички близки и приятели за обичта и подкрепата. Да отдадем дължимото на онези, които в празничната нощ са на работното си място и на своя пост. На всички военнослужещи, полицаи, пожарникари, дежурни в различни служби, които изпълняват служебния си дълг, за да можем да празнуваме. На всички медици, които самоотвержено се борят за живота и здравето ни в тези трудни времена. Благодаря на всички, които през изминалата година с труда си градиха Асеновград. На онези, които с честно слово и кураж отстояваха истината и се бореха за справедливост.

Навлизаме в новата 2024 година с вяра в силите ни, с убеденост, че нашият разум и нашите усилия, час по час, променят живота ни. Хиляди асеновградчани постигат чудеса с таланта и усърдието си. Мнозина го правят в различни краища на света, но вярвам – винаги с мисъл за родното място. Убеден съм, че в идните години този огромен потенциал ще преобрази Асеновград.

Бъдете здрави и нека новата година прекрачи прага на домовете ни със здраве, любов и благоденствие!

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *