Четирима души са в болница след инцидента на Централна гара София

Четирима души са в болница след инцидента на Централна гара София

Четирима души са транспортирани до лечебни заведения след инцидента с пътнически влак на Централна гара София, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

По данни на Центъра за спешна медицинска помощ, двама мъже са откарани в УМБАЛСМ „Пирогов“, един е откаран във Военномедицинска академия и един в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Четиримата пострадали са в добро общо състояние и преминават всички необходими прегледи и изследвания, за да се конкретизира тяхното състояние и да се уточни дали е необходима хоспитализация. От ВМА информираха, че не се налага прием за закарания там мъж. Други осем души са прегледани на място от реанимационен екип на ЦСМП-София. Те са с леки наранявания и не се налагат допълнителни медицински дейности, уточняват от Министерството на здравеопазването.

Как е станал инцидентът?

С максимум 22 км/ч е бил ударът, при който маневрена машина удари влака за Пловдив на Централна гара в София. Това съобщи пред журналисти транспортният министър Георги Гвоздейков.

На машиниста на маневрената машина му е прилошало – това е причината да не успее да спре на безопасната дистанция. Тя е около 15 метра от влака, който е трябвало да замине за Пловдив, посочи министърът. Това, което чухме да се тиражира, че е имало челен сблъсък, абсолютно не е вярно, каза още Гвоздейков. По думите му инцидентът няма общо с маркировката или инфраструктурата, а скоростта е била твърде ниска.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *