Ботев Пловдив и Марица със зрелищно равенство (СНИМКИ)

Ботев Пловдив и Марица със зрелищно равенство (СНИМКИ)

Представителният отбор на Ботев Пловдив започна новата 2024г. година с равенство 2:2 срещу тима на Марица. Контролната проверка, която бе първа за „жълто-черните“, се игра на Футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“.Ботев Пловдив и Марица със зрелищно равенство (СНИМКИ)

Първото полувреме бе интензивно и равностойно, като двата отбора не спряха да търсят гола. В 20-тата минута юношата на Ботев Стефан Смъркалев направи добро спасяване след изпълнение на фаул от страна на Марица. 3 минути по-късно Мартин Секулич излезе очи в очи с вратаря на Марица Илия Николов, но пропусна да отбележи.Ботев Пловдив и Марица със зрелищно равенство (СНИМКИ)

Първо попадение в мача отбелязаха гостите от Марица. След постепенна атака в средата на терена, топката се озова в Янко Георгиев, който стреля от близка дистанция и вкара за 0:1. В 37-та минута отборът на Марица стигна до втори гол. Центриране от ляво на фланга намери връхлитащия Веселин Марчев, който отбеляза за 0:2. „Канарчетата“ все пак стигнаха до гол преди почивката – атакуващият по крилото Димитър Папазов с отличен пас намери Мартин Секулич. Хърватинът засече топката и върна едно попадение за Ботев.Ботев Пловдив и Марица със зрелищно равенство (СНИМКИ)

На почивката старши треньорът на „канарчетата“ Душан Керкез направи цели 10 промени в състава си. „Жълто-черните“ взеха превес и поддържаха темпото през второто полувреме. Последваха няколко центрирания от двата фланга, които завършиха без успех. В 72-та минута резултатът бе изравнен след топовен удар от близка дистанция на Дилан Мертенс. В заключителните минути на мача Фаустас Степонавичюс преодоля защитата на Марица, отправи техничен удар, но той премина близко от вратата.Ботев Пловдив и Марица със зрелищно равенство (СНИМКИ)

Това бе първата контролна среща за тима ни от началото на зимната подготовка. В неделя „канарчетата“ заминават за Турция, където ще проведат остатъка от подготовката си.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *