Борисов в Пловдив: 75 млн. лева за стадионите на Ботев и Локомотив, 35 млн. за Околовръстното (ВИДЕО)

Борисов в Пловдив: 75 млн. лева за стадионите на Ботев и Локомотив, 35 млн. за Околовръстното (ВИДЕО)

„Само за Пловдив са отпуснати общо 146 млн. лева“. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес посети града. Борисов  и кметът Костадин Димитров посетиха стадионите „Ботев“ и „Локомотив“, както и терен, отреден за храм в район „Тракия“.

Общо 75.6 млн. лева са за стадионите „Ботев“ и „Локомотив“, 35 млн. лева за Околовръстното шосе, 19 млн. лева за „Голямоконарско шосе“, 5.1 млн. лева за нова улична мрежа в „Тракия“, 4 млн. лева за кино „Космос“, 2 млн. лева за доизграждане на храм „Свети цар Борис Покръстител“ в район „Тракия“, 828 хил. лева за реставрация на къща „Ламартин“, 240 хил. лева за Духовната семинария, суми за реконструкции на улична мрежа.  За изграждане на нова улична мрежа в „Тракия” – 5 172 000 лв.; реконструкция на ул. „Славянска“ – 3,6 млн. лева, ул. „Генерал Колев” – 1,5 млн. лева, Античен форум на Филипопол – Изток и Юг – 1,2 млн. лева ; реставрация на къща „Ламартин“ – 828 000 лв.

„Ако Радев беше направил една хилядна от това, държавата щеше да е друга“

„Ето, за това крепим тази сглобка. Президентът Радев, ако беше направил една хилядна от това държавата щеше да е друга. Пловдив не получи една лъжица асфалт за 2,5 години. Това ги дразни. Въпреки че не се харесваме, направихме много неща – променихме Конституцията, съдебната система. Бюджетът не е толкова консервативен, колкото исках, но се дадоха средства за много неща, които обещахме“, каза Борисов. Той каза, че са заделени средства и за други важни проекти в страната – АМ „Хемус“, АМ „Струма“, магистрала между Велико Търново и Русе и други.

„Важни са и околовръстните шосета, както в развити зони като в Пловдив. Още като кмет в София започнах тангентите, иначе градът щеше да колабира. 100-те милиона лева за София са и благодарение на мен, защото се съгласих. В София ще има и детска болница. Така работим – всички се хвалим с успехите, а когато има неуспехи си ги прехвърляме“, каза още лидерът на ГЕРБ.

За Шенген

По думите му Нидерландия е изпълнила ангажимента си и е дала огромен шанс на България. Ако не бяхме сменили Конституцията по този начин, което беше и изискване, нидерландският парламент нямаше да вземе такова решение, подчерта Борисов. Той посочи, че вицепремиерът Мария Габриел вече е уведомила Унгария, че решението за отпадане на таксите по „Балкански поток“ вече е обнародвано в Държавен вестник. Убеден съм, че и те ще ни подкрепят, допълни Борисов. По думите му по отношение на Австрия има едно изискване и то е да се пази границата. Понеже съм го правил и знам, че е изпълнимо, съм спокоен, каза лидерът на ГЕРБ.

Ние сме в непрекъсната комуникация, всеки по неговия си канал, и съгласуваме всичките си действия, посочи Борисов и допълни „колкото и да изглежда некрасиво отстрани, тази коалиция в момента работи“. По думите му голяма част от нещата, които са обещавали всички, ги има в бюджета. Ако бъдем по-стриктни и по-сериозни в следващите месеци да се подобри още събираемостта, той ще бъде напълно изпълним, коментира лидерът на ГЕРБ. Той посочи, че държавата е много напред по отношение на Шенген и еврозоната, и много напред със средствата за общините.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *