Борисов: Пеевски да се успокои, да спре да плаши и да започне да говори градивно (ВИДЕО)

Борисов: Пеевски да се успокои, да спре да плаши и да започне да говори градивно (ВИДЕО)

„Апелирам към колегите от ПП-ДБ, ДПС, ИТН, БСП да си мерят всички приказките, ако не искат да ходим на следващи избори. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента.

Той призова всички малко да дадат назад, да се поуспокоят и да мислят в този месец, месец и половина, какво ще правят след това. „Пеевски трябва да се успокои, да не плаши другите политически партии, да почне да говори градивно, както една година го правеше“, заяви Борисов. Той коментира, че след вчерашното посещение на Костадин Костадинов в Москва, изключва всякакъв вариант за бъдеща работа с „Възраждане“.

Борисов отбеляза, че все по-малък става „домовия списък“ на възможностите след изборите.  „Президентът Радев и служебният премиер Главчев заслужават поздравление поне за споделената отговорност за това правителство. Как ще се справи, ще видим тези мзесеци“, заяви Борисов.

Според него тези министри най-вероятно са дадени от президента. „Атанас Илков е предложение на президента Радев, одобрено от Главчев – какви избори ще прави ГЕРБ. На колегите от ПП-ДБ най-добронамерено отговарям, че ние и с Бойко Рашков побеждавахме“, посочи Борисов. Той обърна внимание, че Атанас Илков, Калин Стоянов са назначавани, връщани в МВР и издигани като кадри от Рашков.

Борисов разказа, че е имал време да помисли върху конституционните промени. „Действително ние подкрепяхме текстовете, които можеха да бъдат написани по-добре. В случая днешната Конституция е направена за високоинтелигентни, серизони и системни политически партии. Ако има такива, няма проблем с Конституцията, приета в момента, защото тези, които писаха и приехме, трябва сега да бъдем на висотата си да защитаваме това, което сме приели. Трябваше да бъдем на висотата да е и по-голяма „домовата книга“, смята още Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *