Борисов от Пловдив: Ако ПП-ДБ са си играли с "Възраждане", няма смисъл да има сглобка (ВИДЕО)

Борисов от Пловдив: Ако ПП-ДБ са си играли с "Възраждане", няма смисъл да има сглобка (ВИДЕО)

„В сряда събирам партията и навсякъде ето така ще ни докладват колегите как са играли с „Възраждане“. Ако ПП-ДБ са си играли с „Възраждане“ – няма смисъл да има сглобка. Да си направят коалиция. Колегите от ДПС да избират дали на евроатлантическата страна ще стоят, или на пропутинската сглобка“. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив след втори тур на местните избори.

„Дори да останем в такава сглобка, ние ще загубим като блок, защото ние не правим нищо за хората“, каза лидерът на ГЕРБ. Той изрази недоволство, че е разбрал, че кабинетът иска смяната на шефа на ДАНС едва когато акад. Денков е изпратил искането до президента.

Борисов отговори на въпрос от какво зависи дали ГЕРБ ще остане в този кабинет, като каза, че в сряда от партията ще видят какво са сътворили ПП-ДБ.  Борисов отговори на въпрос дали излиза от сглобката: „Аз в сглобки даже не участвам“. Според него в момента има по-силна коалиция, или сглобка.

Костадин Димитров е новият кмет на Пловдив

„Ако трябва да направя някакво обобщение – вече имаме нова сглобка. Това са партиите, които подкрепят Русия и Путин. Има прекрасна коалиция между ПП, „Възраждане“ и ДБ. Това ще бъде лично от мен огласено и вече съм го направил пред всички наши западни партньори. Те опищяха орталъка, че ние с „Възраждане“ и Слави Трифонов сме избрали шеф на БНБ“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов отчете, че ГЕРБ печели двойно повече гласове от ПП-ДБ. „Първа политическа сила сме, ние нашия резултат сме си го изкарали“, каза Борисов. Той отбеляза, че е „изнасилил“ партията си да гласува за Васил Терзиев, а те са платили пари, за да го бият в Банкя. „Моите избиратели в София, за да има преднина в момента Терзиев, са гласували половината за него. Точно толкова, колкото води. На предишните избори всичките избиратели на ПП-ДБ гласуваха за Мая Манолова, която сега е зад Ваня Григорова“, посочи още Борисов

.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *