Борисов: Ние сме на избори, въпросът е да изберем председател, който да ни прати на тях

Борисов: Ние сме на избори, въпросът е да изберем председател, който да ни прати на тях

Ние сме на избори, въпросът е чисто технологичен, да изберем председател на парламента, който да ни прати на избори. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във втория ден на новоизбраното 50-о Народно събрание.

„Надявам се всички да бъдат отговорни, защото ако не бъде избран председател, ще стане конституционна криза и дори не можем да отидем на избори. За втори път Христо Иванов ми прави този номер. Кара ме да променяме Конституцията, подкрепям всичко, което прави и след това дезертира, скрива се, заминава си за Брюксел и ме оставя тук да се оправя с кашата“, подчерта Борисов.

По думите му Рая Назарян остава кандидатът на ГЕРБ-СДС за председател на Народното събрание. „Разбирам Слави Трифонов, в действителност в тези дни на преговори, в които се явиха колегите от ИТН те имаха възможност или да бъдат смокинов лист, казвам го със съжаление, това се наложи в обществото и мисля, че затова и Слави Трифонов като емоционален човек реагира снощи или да кажат, че депутатите му са купени. Именно затова вчера казах, че такава подкрепа не ни е нужна, защото което и от двете да се каже, то е лошо за ГЕРБ и за колегите от ИТН“, допълни той.

„Г-н Петков пък вчера каза, че ме съжалява, затова че съм го победил с 11%, но че трябва да се пазаря с ИТН. Искам пак да напомня – помните, когато депутати идваха и казваха, че им е оказван страхотен натиск в лаборатории, в офиси от колегите от ПП. Сиреч г-н Петков явно знае каква е технологията. Аз понеже не я знам, не съм се срещал със Слави, нито с Тошко, нито с когото и да било. Той предопредели вчера каква е била технологията, в която е участвал и вместо да подпомогне процеса ние да не влизаме в криза и да каже „Да, ние загубихме, но ако можем в нещо ще помагаме и остана в опозиция в гласуването. А се нарече градивна опозиция, която ще помага за евроатлантическата интеграция на страната. Само че вчера се нареди с БСП, с „Възраждане“, с „Величие““, каза още Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *