Борисов: ГЕРБ е голяма партия, мога да посоча 20 премиери по-добри от Денков (ВИДЕО)

Борисов: ГЕРБ е голяма партия, мога да посоча 20 премиери по-добри от Денков (ВИДЕО)

ГЕРБ е голяма партия и има много имена за премиери, докато „Продължаваме промяната“ какво ще правят след като Лорер, Минков, Хазарта си тръгнат. След като не искат да правят коалиция с евроатлантическите партии, тогава да направят с „Възраждане“, но не могат, защото батковците ще им се карат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на партията Разград.

Бойко Борисов коментира изказването на съпредседателя на ПП Асен Василев, че „докато Борисов и Пеевски са начело на ГЕРБ и ДПС, те няма да правят коалиция с тези партии“. Лидерът на ГЕРБ изрази съжаление, че е направил много глупости като се е доверил на ПП, с които е бил коалиционен партньор, но това е било направено в името на стабилността на държавата, за да „има спокойствие“.

Борисов подчерта, че поведението и говоренето на ПП е безотговорно, партията на Василев и Петков не държи никаква сметка за думите си. „Видяха провала си навсякъде. Единственият им шанс е да станат остра опозиция, да бият по новото правителство и да дестабилизират страната и евентуално след още 3-4 избори Западът отново да ни събере. Това е тяхната тактика, но това е пагубно за България“, категоричен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сравни опитите на ПП да яхнат правоохранителните органи с действията на улична бригада, която се стреми да източи от ДАНС и икономическата полиция важна информация, с която да рекетира. Борисов е категоричен, че в момента със своите действия ПП казват, че България не ги интересува, а техните мечти се свеждат само да получат прокурор, полицай и да узурпират властта, въпреки че нямат необходимата обществена подкрепа за мнозинство. „Но ние им казваме, че това няма да стане“, подчерта той.

Борисов заяви, че предстоящите избори за ЕП и местен парламент са от изключително значение. „Много пъти съм бил премиер. По три пъти съм бил от всичко, това е достатъчно за една биография“, каза Борисов и се обърна към своите симпатизанти, които желаят той отново да бъде начело на правителството. „Приемам, че искате да ги дразним. Те знаят, че пак ще съм по-успешен от тях като премиер. Но това може да стане само в краен случай, ако имаме голямо мнозинство“, подчерта Борисов.

Той заяви, че именно сега ГЕРБ е показала, че е истинска партия след 3 години на тормоз и чегъртане. „Сега мога да посоча 20 души, които стават за премиери и ще бъдат по-добри от Денков, Пилето и т.н.“, добави Борисов.

Той подчерта, че „всеки депутат отгоре или всеки депутат отдолу“ ще даде възможност да се управлява стабилно. „Ако нямаме стабилно мнозинство, няма да приемам такава отговорност“, каза Борисов и призова за мобилизация: Изкарайте 1 милион, 900 000 души да гласуват. Тогава можем да излезем и да кажем, че можем да управляваме. „А кой ще е премиер ще измислим“, добави той.

Борисов отново отхвърли безпочвените обвинения срещу газопровода „Балкански поток“. Той припомни, че по негово време страната ни е изградила най-модерната и най-мощна газопреносна система на България с 80% от компресорните станции в целия регион. „Балкански поток“ е ваш, 100% българска собствено и печели близо 1 милиард на година. Животът му е 75 години. От тях 3 години изплащаме по милиард неговото строителство, а през останалите 72 години българите ще получават по 1 млрд. годишно. И за разлика от Сърбия, където тръбата е 50% на „Газпром“, тук при нас е 100% ваша и нямате посредници. Това е направил Борисов, това е направил ГЕРБ“, подчерта Бойко Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *