Борисов: Добро ДПС в случая няма, партиите да се оправят вътрешно, а не през институциите (ВИДЕО)

Борисов: Добро ДПС в случая няма, партиите да се оправят вътрешно, а не през институциите (ВИДЕО)

„Апелирам партиите да се оправят вътрешно, а не през институциите“. Това каза в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако не направим стабилно управление, на България ще се гледа несериозно. Хората да излязат да гласуват. Искаме да ретранслираме и на това залагаме. Дори се учудвам, че такава тема и толкова важна се изкарва от дневния ред относно случващото се в БСП и ДПС. Никога в ГЕРБ не сме правили коалиция с тях. Те се бият за един и същ електорат, а България е голяма“, посочи той.

„Трудно влизаме в техните региони. Мен ме интересуват другата част от българите. Ако те излязат да гласуват, няма да има значение случващото се в момента. Това са партии, които се радват, когато ГЕРБ има проблеми. В слабостта си всеки прехвърля проблемите си върху институциите“, добави Борисов.

„Вижте полицията как е разхвърляна – едни на „Росенец“, едни в „Бояна“, едни на „Позитано“, едни са пред ЦИК. Кой пази хората? В БСП не могат да кажат кой ги управлява и чакат институциите. Има си устави, всичко си е нарисувано в тях“, коментира председателят на ГЕРБ по отношение на разцеплението на две крила в ДПС и БСП, което поставя под въпрос регистрацията им и явяването им на предстоящите избори.

Самият процес по регистрация в ЦИК не можа да започне, тъй като депутати от ДПС-Доган и ДПС-Пеевски влязоха в спор кой първи е седнал на масата, на която се подават документи. „Добро ДПС в случая няма. Другите партии – стегнете се, дайте добър резултат, за да се направи легитимно управление. Преди да вляза ме занимаха с какво се случвало в ЦИК, че били блокирани бюрата. Казах на колегите от ГЕРБ да не се занимават. Има служебен кабинет. Министър Росен Карадимов е отговорен за изборите“, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни: „В сглобката аз бях гарант, че ще им се случи промяната на Конституцията. Към тази Конституция и тези служебни правителства отговорност носят ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, защото ние променихме Конституцията. Ние носим отговорност, такава е истината“.

Той съобщи, че ще свика Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която да вземе решение дали водещи кметове на партията да бъдат издигнати за водачи на листи. По думите на Борисов България не е закъсняла с номинацията си за еврокомисар.

Според него проблем номер едно в момента е миграцията. С оглед границата на Бургаска област с Република Турция Борисов говори за гласовете в Европа да се връщат мигрантите. „Бяхме пример за нулева миграция. Ние без Турция това не може да го свършим. Договорът с „Боташ“ не е добър, когато имаш некадърни правителства. Аз съм човек, който спазва договорите и затова като говорим с Република Северна Македония казваме: „Съседи, спазвайте си договора“. Но така или иначе плащаме стотици милиони, ще го отрегулирам веднага процеса и няма да допуснем нелегална миграция в България и ще ви спасим пак“, каза още Бойко Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *