Борисов: Бюджет без мнозинство означава див популизъм на раздаване на пари (ВИДЕО)

Борисов: Бюджет без мнозинство означава див популизъм на раздаване на пари (ВИДЕО)

Бюджет без мнозинство означава да продължи този див популизъм на раздаване на пари, без да ги има изкарани от държавата. Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен.

„Събрани са с 5 милиарда повече пари тази година и въпреки 5-те милиарда повече дупката е 18 милиарда лева. Само че сега с новия бюджет заради осигурените повече пари за армия, полиция и кой ли не, бюджетът не може да се затвори при тази дупка. И трябва мнозинство, което да може да държи котвата на държавата, за да не отплава корабът в морето и да се разбие“, заяви Борисов.

Той заяви, че от „Продължаваме промяната“ лъжат, че имат две правителства. „От едно интервю разбрах, че Промяната нямат нито един кадър за премиер и министри. Иначе промотират офертата си за равноотдалечен премиер. Това не е честно към избирателите, излиза, че хората не знаят за кой ще гласуват. Кой ще носи отговорност?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„В момента искат много по-лоша сглобка, такава която дори да бъде направена в някое подземие, а не в манастир. Лидерите на партиите, сформирали мнозинството в Народното събрание, трябва да бъдат в изпълнителната власт. Хората трябва да виждат кой носи отговорност“, категоричен бе Борисов.

„Над 3 000 санирани блокове, само за времето, в което ГЕРБ управляваше, при опонентите ни няма и 3 санирани жилищни сгради. Нула. Не е логично ПП да поставят условия на ГЕРБ след като ние сме победили. Преди 4 години оставихме 1,2 млрд. лв. във ВиК холдинга, за да се оправи водоснабдяването по селата, част от които в област Сливен. Асен Василев ги даде за пенсии“, каза още той.

„ГЕРБ сме тези, които са доказали възможностите си. ГЕРБ успя да направи сигурна граница за ЕС. ГЕРБ успяваше в санирането и в пътната инфраструктура. Хората трябва да излязат и да гласуват, иначе затъваме страшно“, предупреди Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *