Бойко Борисов: Ще спасим София от спасителите - аз ги познавам, те не могат да работят, защото са мързеливи (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Ще спасим София от спасителите - аз ги познавам, те не могат да работят, защото са мързеливи (ВИДЕО)

„Такава ниска избирателна активност и толкова малко гласували. Всеки от нас, и анализаторите, да си направим извод защо вървим така надолу“, коментира лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов в Пловдив.

„Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме – силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа“, отбеляза Борисов.

„Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София – наполовината на това, което ние сме печелили… Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и „Възраждане“ и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Сега ще спасим София от спасителите – аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни – всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин“, обърна се Борисов към журналистите.

По думите му резултатът на изборите в София е бил очакван след тригодишната масирана атака срещу ГЕРБ – Антон Хекимян не успя да стигне балотажа, като се нареди на третото място. „Издигнахме Хекимян, за да е независим, да е външен за партията, да може да поправи грешките, да има нови идеи, честен и подготвен човек. Оттук нататък той ще има функции в партията“, обяви Борисов. „Най-добрият начин да си върнем София е като я изгубим“, добави той.

„Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано – добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза – „По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност“. Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София“, каза още той.

Според него вече е прекалено късно ПП-ДБ да търсят ГЕРБ за подкрепа на втория тур. „Нямаше нищо по-естествено от това да се подкрепяме в страната, и всички кметове щяха да са на ПП-ДБ и ГЕРБ, и това щеше да генерира стабилност. Те сега смятат, че с изнудване и натиск нещата ще станат, но няма да е така“, настоя Бойко Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *