Бойко Борисов: Който пачки вади, от пачки умира (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Който пачки вади, от пачки умира (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е доволен, че Румен Спецов остава в НАП, стана ясно от изявлението му пред медиите в парламента. „Поздравявам новия финансов министър, че остави на шефа на НАП Спецов“, каза Борисов. Според него в противен случай, този въпрос е щял да стане част от предизборната кампания.

Парите ги няма

„Когато говорех, че има проблеми в Министерство на финансите, освен партийните назначения, парите ги няма. Само преди два-три дена ви казах, че Народното събрание и правителството тогава трябва да прояват характер и да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд, да спрем безумното харчене на пари, да свалим дефицита до 1%. Вместо това се оказа, че няколко милиарда са похарчени последните дни и са ни подвели, че имаме 9 млрд., а те са 6 млрд. лв.. Като сложите там пенсионните фондове, ядрената безопасност – се оказва, че държавата има под 2 млрд. лв. с които да разполага“, каза Борисов. Според него ще излезе как са харчени пари от Плана за възстановяване, че вместо за проекти, са харчени за пенсии.

Припомняме, че веднага след встъпването си в длъжност Петкова съобщи, че фискалният резерв на държавата е с почти 3 милиарда по-малко от обявения от доскорошния министър на финансите Асен Василев. Нивото на фискалния резерв по сметки в БНБ и банки към 8 април е в размер на 6,7 млрд. лева, информира Петкова във вторник вечер.

Борисов иска ПП-ДБ да си сърбат надробеното във финансите

Според него Асен Василев е трябвало да остане в сегашния кабинет, за да може това, което е във финансите „да си го изсърбат“.  „В други времена за 20 млн. лв. ставаше скандал. Дори за пътища в Родопите, които дадохме, ни обясняваха как хвърляхме пари от джипките. Сега няколко милиарда заминаха за няколко дни, в някои медии дори го няма“, коментира Борисов.

„Който нож вади, от нож умира. Който пачки вади, от пачки умира!“, заяви още Борисов пред журналисти, визирайки снимките от скандала с Живко Коцев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *