Бойко Борисов: Честито на новата коалиция, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Честито на новата коалиция, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

„Искам да поздравя колегите от „Възраждане“, от ПП-ДБ и БСП за новата коалиция заедно с ИТН. Те ме улесняват много, че повече няма да има въпроси нито за ДПС, нито за ПП, нито за сглобки. Мисля, че поне 5-6 служебни правителства ще се изредят още“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

„Честито на новата коалиция. Ние се отървахме от ПП, честито на „Възраждане“, честито на колегите от ИТН, всичките им приказки срещу ПП ги видяхме в зала вече. Разбира се, честито на ПП и ДБ, които си намериха нови партньори. Ние ще бъдем една достойна опозиция, надявам се народът сега да види всеки какво прави и да ни подреди, така че подобно нещо да не се случва“, допълни Борисов.

„Ще направя нещо, което ще запознае всички евроатлантически партньори днес, за да може да стане ясно защо заради тези хора в България ползваме само руски газ, само руски петрол. Защо, защо, защо“, попита Борисов.

По думите на Борисов мотивът на Кирил Петков за искането на оставката на Росен Желязков е нарушване на правилника на НС по чл. 48 ал. 5. „В този член има проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд, проект на решение за изменение и допълнение на правилника за организация и дейността на Народното събрание. Законът за съдебната власт, тези лицемери, няма да ги обиждам. Точка четвърта е била законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителни мерки с оглед действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна. Затова Росен Желязков го приеха на крака в украинския парламент, срам за колегите от ДБ“, заяви Бойко Борисов, цитиран от bTV.

„Още по-голям срам е, че вчера те на комисия не подкрепиха пенсиите на репресираните, избити по лагерите. Голям срам. И вече си обяснявам и Терзиев на „Държавна сигурност“, и Модев, и всички. Затова са заедно с „Възраждане“ и БСП. Проект на решение за предоставяне на допълнителна военнотехническа помощ за Украйна – затова ще пада Росен Желязков. След това – Законът за защита от домашното насилие – Росен Желязков е виновен, че е вкарал тези точки да могат да се гледат бързо в парламента?“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *