Бащата на шахматна принцеса: Гергана Пейчева не е получила нищо от федерациите през годините

Бащата на шахматна принцеса: Гергана Пейчева не е получила нищо от федерациите през годините

Една от българските шахматни принцеси Гергана Пейчева не е получила нищо от федерациите през годините, навсякъде е участвала и се е готвила с лични средства и благодарение на спонсори. Тази интересна спортна новина разкри нейният баща Светослав Пейчев, който посочи още, че е похарчил сума в порядъка на 150-200 хиляди лева в последните 12 години за своята дъщеря.

„Всички имаха принос за тази титла“: Коментарът на гордия родител

„Всички имаха принос за тази титла. Гергана започна отлично и записа 3 победи, после се разиграха и другите българки, накрая бяха важни успехите на Антоанета, Белослава Кръстева и Нургюл Салимова. Много се радвам, че дъщеря ми благодари на всички след победата и на мен и майка си, тя оценява какво правим за нея“, заяви гордият родител пред БНР.

Бащата на шахматна принцеса: Гергана Пейчева не е получила нищо от федерациите през годините

Нашите млади шахматистки дължат всичко на своите родители

„Шахматът е скъп спорт – пътувания по турнири, настаняване, плащане на треньори. Нашите млади шахматистки дължат всичко на техните родители. За Гергана сме похарчили сума в порядъка на 150-200 хиляди лева в последните 12 години. Ще дам за пример, че един турнир в съседна Сърбия излиза поне 1000 лева. А когато състезателите не са навършили пълнолетие с тях пътува и родител, така че сумата се удвоява“, обясни Светослав Пейчев.

Гергана не се прибра, а излетя право към Далас

За Гергана няма почивка. Тя лети за Далас, където е студентка втори курс в специалност „Бизнес мениджмънт“ в UT Dallas в Ричардсън, предградие на Далас. Там е поканена със стипендия заради шахматните си успехи. Преди това е завършила 91-а Немска езикова гимназия в София.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *