Барселона отпадна след шести разгром в последните осем издания на Шампионската лига (ВИДЕО)

Барселона отпадна след шести разгром в последните осем издания на Шампионската лига (ВИДЕО)

Испанският шампион Барселона има сериозни проблеми в плейофите на Шампионска лига през последните години. Тази вечер тимът, воден от Шави Ернандес, беше елиминиран от ПСЖ след разгром с 4:1 и общ резултат 6:4. За последните години каталунците претърпяха 6 тежки загуби в плейофите на Турнира на богатите.

През 2017 г. испанският гранд загуби с 0:4 от същия съперник в първия осминафинал, но после победи със знаменитото 6:1, дошло в последните секунди на срещата. На четвъртфиналите, обаче, Барса отнесе тежка загуба с 0:3 от Ювентус в първия четвъртфинал и логичто отпадна.

През 2018 г. Рома разби „блаугранас“ с 3:0 в реванша в осминафиналите, след като бяха победили с 4:1 в първия мач. Така заради гола на чужд терен римляните продължиха напред.

През 2019 г. Барселона отнесе още по-голямо разочарование. „Каталунците“ победиха Ливърпул с 3:0 в първи мач от полуфиналите, но получиха 4 безответни гола в мач, който дълго ще се помни на Анфийлд.

През 2020 г. грандът от „Камп ноу“ записа историческо поражение с 2:8 от Байерн Мюнхен в четвъртфиналите.

През 2021 година ПСЖ победи Барселона с 4:1 в първия осминафинал и след 1:1 в Париж, каталунците напуснаха безславно надпреварата.

ПСЖ се превърна в отбора, който е отстранявал най-много пъти Барса в Шампионска лига. Точно 3 – на четвъртфиналите през сезон 1994/95, на осминафиналите през 2020-21 и тази вечер. Също така испанският тим имаше само 32,7% притежание на топката днес срещу Пари Сен Жермен, най-ниската му цифра в мач в което и да е състезание поне от сезон 2013/14.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *