Балетно студио "Буратино" приключва сезона с "Говори с танца" в Пловдив и в Гърция

Балетно студио "Буратино" приключва сезона с "Говори с танца" в Пловдив и в Гърция

„Говори с танца“ е поредния балетен спектакъл на Балетно студио „Буратино“, който ще бъде представен на 9 юни от 19.00 ч. на сцената на Дома на културата „Борис Христов“.

Хореографията е дело на проф. Желка Табакова и д-р Бонка Матова. Екипът на Балетно студио „Буратино“ с художествен ръководител и балетен педагог Маша Иванова и концертмайстор и корепетитор Меглена Йорданова, са се постарали да представят танцовото умение на своите ученици, в най-чистата му форма.

За разлика от другите видове танци, балетът е предназначен специално за публика, за да го съпреживеят много хора. Да накараме зрителя да осмисли балетното представление, неговите чувства, мисли, съдби и форми. Надяваме се, нашите ученици да успеят да демонстрират своите физически и театрални умения! Говорете с танца, говорете с децата си! Подреденост, която излъчва смисъл!“, сподели преди събитието Маша Иванова.

На 26 юни 2024 г. в театър „Дионисос“ в град Орестиада, Гърция, БС „Буратино“ ще представи и на гръцката публика новия си спектакъл „Говори с танца“ по музика на П.И.Чайковски, Б.А.Асафиев, Е.Хелстед, П.Сарасате, В. Монти. Така успешно завършва един сезон за Балетно студио „Буратино“, изпълнен с много работа и радост!

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *