"Аз съм зависим само от Господа": Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в Боровец (ВИДЕО)

"Аз съм зависим само от Господа": Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в Боровец (ВИДЕО)

Успешни кметове на ГЕРБ – на Бургас, Стара Загора и Смолян, които ще водят листи за предсрочните парламентарни избори, няма да стават депутати. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията в курорта Боровец.

Борисов обясни този политическия ход с желанието за масова мобилизация на партийния електорат за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, както  и с това, че водачите могат да бъдат гаранти за изпълнение на програмата на ГЕРБ.

„Затова за първи път сложихме и кметовете в листите. Не, че ще стават депутати, но имаше драстична разлика между местните избори и парламентарните избори в представянето на партиите. Защо сложихме кметовете? Не всички, но определена част – за да покажем, че ГЕРБ иска, може и ще управлява добре в името на хората. Но ако не го направят, ще отиваме на осми избори, девети, десети“, заяви Борисов.

Той категорично отхвърли твърдения на зависимости на ГЕРБ. „Това, където всеки ден ви говорят –  зависими сме били. От кой? Аз съм зависим само от Господа. Какво ли не съм слушал! От тоя, от оня, от Гешев, от Мешев, от кой ли не. Да, работим заедно с ДПС в парламента, работихме добре, преди работехме с Доган добре, срещахме се, уточнявахме, държавата вървеше“, каза той.

„С всеки мога да работя, който поставя държавата на първо място. Новините започват и свършват с Пеевски. Нашите ще започват и свършват с образование, сигурност, саниране, инфраструктура. Само преди 4 години България беше едноличен лидер на Балканите. Вие строшихте държавата през всичките тези години. Всички неща за Балканите се случваха във Варна и София“,  каза още Борисов.

„Ние искаме да дадем гаранция и решения. Затова ние ще правим две неща по времена тази кампания, в което сме доказано най-силни – едното е сигурността“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „България в момента е най-сигурната държава, още върви инерцията от това, което направихме. Ако българите не заложат на ГЕРБ, релокацията ще започне – Германия, Холандия, Австрия, Унгария започват да затварят и каквото хванат вътре ще го връщат в България, заяви Борисов. В последните 4 години България е разграден двор, некадърни началници, колко момчета полицаи загинаха, Бог да ги прости. Това е тема номер 1, темата за сигурността“, категоричен е Борисов.

„Второто, нещо, което ГЕРБ е направил е образоването. За първи път има такова драстично увеличение на учителските заплати, и не само това, всичко, което направихме като финансиране и програми не мога да го изброя дори. В образованието сме изключително силни и ще надградим“, увери той.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *