Асеновград празнува, ето кога е решено как да изглежда знамето на града

Асеновград празнува, ето кога е решено как да изглежда знамето на града

Днес Асеновград отбелязва своя Празник. Съгласно решение на Общинския съвет в града, датата всяка година се изменя. Прието е Празникът да се чества в последната неделя от месец май. По този повод и във връзка с множество реакции на граждани, относно цветовете на общинското знаме, се предоставя следната информация:

Според Наредбата за символите и отличията на община Асеновград, приета с Решение №193 от 23.04.2008 г. на Общинския съвет, в герба на града са изобразени църквата при Асеновата крепост, 3 вълнообразни линии, символизиращи р. Чая и крепостна стена – в горната част. В същия нормативен акт е определено и как да изглежда знамето на града. А именно, съгласно чл.9, то се състои от 2 части – „златистожълта със синьо (ултрамарин светъл) графично изображение на герба, синя (ултрамарин светъл) – със златисто-жълти звезди. Знамето има хоризонтален и вертикален вариант“.

*Цялата Наредба за символите и отличията на община Асеновград, приета с Решение №193 от 23.04.2008 г. на Общински съвет – Асеновград може да прочетете – ТУК.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *