Ансамбъл „Тракия“ и сръбският “Шпанац“ с общ спектакъл (СНИМКИ)

Ансамбъл „Тракия“ и сръбският “Шпанац“ с общ спектакъл (СНИМКИ)

С празник на балканския фолклор зарадваха сръбската публика фолклорен ансамбъл „Тракия“ и академичен ансамбъл „Шпанац“ на съвместен концерт, който препълни зала „Мадленианум“ в сръбската столица Белград.Ансамбъл „Тракия“ и сръбският “Шпанац“ с общ спектакъл (СНИМКИ) „Идеята за общ спектакъл се зароди когато двата състава се срещнаха за първи път в Марибор, Словения, по-рано тази година на сцената на един от най-големите фестивали за изкуство и култура в Европа. Там освен приятелство между изпълнителите се зароди и идеята за общи концерти, които смятаме да развиваме“, сподели след спектакъла художественият ръководител на „Тракия“ проф. Даниела Дженева. Ансамбъл „Тракия“ и сръбският “Шпанац“ с общ спектакъл (СНИМКИ)

Новаторството в сценичните обработки на фолклора е почерк и на двата ансамбъла, което допълнително е допринесло за добрата симбиоза в изпълненията им. Ансамбъл „Тракия“ и сръбският “Шпанац“ с общ спектакъл (СНИМКИ)

След успеха в Белград ръководителите на двете трупи имат намерение да качат съставите в общ концерт и на българска сцена през 2024, когато е юбилейна и за „Тракия“ и за „Шпанац“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *