13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акция за почистване на „Столипиново” (СНИМКИ)

13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акция за почистване на „Столипиново” (СНИМКИ)

Много работници, 13 самосвала и 5 челни товарача се включиха в поредната извънредна съботна акция за почистването на „Столипиново”. Камионите направиха 49 курса до сметището в Цалапица. Улиците бяха измити с шампоан. 13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акция за почистване на „Столипиново” (СНИМКИ)

„Премахнахме много от предварително набелязаните 8 най-големи сметища. Работихме на улиците „Батак”, „Сокол”, „Крайна”, „Крайречна”, Ландос” и „Възход”. Отсега създаваме организация да продължим следващата седмица, тъй като поради многото паркирани автомобили, на някои места техниката ни не успя да влезе”, коментира директорът на „Чистота” инж. Десислава Георгиева, която лично ръководеше акцията.13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акция за почистване на „Столипиново” (СНИМКИ)

Тя напомни, че 7 дни в седмицата в квартала работят екипи с едрогабаритни машини, които събират разпилените край контейнерите отпадъци. Тъй като голяма част от поставените преди година 50 нови контейнера са изчезнали или унищожени, през следващия месец се очаква доставката но нови 100. 13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акция за почистване на „Столипиново” (СНИМКИ)

На място дойде и кметът на район „Източен” Емил Русинов. Той увери, че ще се търсят възможности новите съдове за смет да бъдат поставени на места, съобразени и с мнението на гражданите. Благодари на жителите на квартала, които доброволно също се включиха в акцията.13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акция за почистване на „Столипиново” (СНИМКИ)

„Нека всеки положи малко усилие да изхвърли събрания вкъщи отпадък в най-близкия контейнер, за да стане кварталът по-чист и приятен за живеене”,  призова инж. Георгиева.13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акция за почистване на „Столипиново” (СНИМКИ)

Сред превантивните мерки, които да доведат до намаляване на нерегламентираните сметища, директорът на „Чистота” открои засилването на информационната кампания сред жителите на квартала. „Ще влезем – каза тя, – в училища и детски градини, защото смятаме, че най-малките могат да дадат добър пример на големите за повишаване на културата при опазване на чистотата.“13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акция за почистване на „Столипиново” (СНИМКИ)

Засилването на контрола и санкционирането на нарушителите, които нерегламентирано изхвърлят отпадъци извън определените за това места, също е сред мерките, на които се разчита за по-ефективни резултати.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *