13-годишна надежда на „Локомотив“ по борба събра овациите в Бенковски (СНИМКИ)

13-годишна надежда на „Локомотив“ по борба събра овациите в Бенковски (СНИМКИ)

13-годишният сребърен медалист от републиканското по борба Стилиян Кузев събра овациите на народните борби в Бенковски през уикенда. Младежът дори пребори три пъти по-възрастни от него, за да вземе медала в категория 75 кг.13-годишна надежда на „Локомотив“ по борба събра овациите в Бенковски (СНИМКИ)

Стилиян получи и допълнителна награда за просперитет от кмета на Бенковски Тодор Босев и заместник-кмета на Община Марица Гергана Титюкова. Младежът от седем години тренира в клуба по борба на „Локомотив Пловдив“. Учи в спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив. Кузев е сребърен медалист преди месец на републиканското в града на тепетата и бронзов медалист от миналата година.13-годишна надежда на „Локомотив“ по борба събра овациите в Бенковски (СНИМКИ)

Същата награда за просперитет получи и Йоан Карагьозов, който за четвърти път участва на борбите. 16-годишният младеж за четвърти път участва в народните борби, но до момента не е спечелил голямата награда. Борбата е хоби за Йоан и не смята да се занимава професионално с нея. Съдия на турнира беше Никола Левенов – заслужил майстор на спорта, а водещ – Димитър Спасов от клуб „Традиция“. На всички участници бяха раздадени медали и парични награди. Специален приз – петел бе спечелен от най-малкия участник на борбите 5-годишният Християн Марчев. В тежката категория победител стана Светослав Паунов.13-годишна надежда на „Локомотив“ по борба събра овациите в Бенковски (СНИМКИ)

Празникът в Бенковски започна в ранните часове с кросови надбягвания и детски спектакъл. След това продължи с две футболни срещи. В първата се съревноваваха деца от Бенковски от 1-ви до 4-ти клас, а във втората – от 5-ти до 7-ми клас. Всички състезатели получиха награди от Община Марица. 13-годишна надежда на „Локомотив“ по борба събра овациите в Бенковски (СНИМКИ)

В късния следобед започна програма на самодейните състави при читалище „Васил Левски“. Танцовият ансамбъл „Малките тракийчета“ изпълни няколко танца – шопски и тракийска ръченица. След като засвири оркестър „Бисери“, хорото в Бенковски поведе кметът Тодор Босев.13-годишна надежда на „Локомотив“ по борба събра овациите в Бенковски (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *