Зов за помощ: 41-годишна жена се нуждае спешно от средства за трансплантация

Зов за помощ: 41-годишна жена се нуждае спешно от средства за трансплантация

41-годишна жена от Перник се нужда от средства за лечение. Рени Ваклинова е с хронична бъбречна недостатъчност и чака за трансплантация в Беларус.

Всеки понеделник, сряда и петък до обяд от 12 години насам  Рени прекарва в болницата, защото е на хемодиализа. Преди години успява да събере средства с кампания, но донорът в Турция се разболява. Така тя отново е в списъка с чакащите за бъбрек.

„Отчаянието беше много голямо и си мислех, че няма как да намеря вариант за лечение, тъй като намирането на донор е доста трудно. В началото, когато тръгнах на диализа, не усещах страничните ефекти, но с годините всичко се промени. Физиологичното ми състояние, ежедневната умора, болките в цялото тяло, социалните ми контакти, животът ми, семейството ми“, казва 41-годишната жена пред bTV.

От началото на април тази година Рени Ваклинова има оферта от клиника в Беларус. Вече е преминала през всички предоперативни изследвания. „Казаха ми, че нямам никакво време за чакане, тъй като дните ми са броени и ако не бъде извършена тази трансплантация, просто ще загубя живота си“, споделя Рени през сълзи.

Средствата за трансплантацията обаче са непосилно за семейството. Нужни са 72 500 евро, до момента е събрала 38 000 лева.

Ако желаете и имате възможност да помогнете, сметката е:

БАНКА ДСК

IBAN: BG87STSA93000030954619

BIC: STSABGSF

Титуляр: Рени Пламенова Ваклинова

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *