Жегите продължават: Очакват се до 40 градуса на места в сряда (КАРТА)

Жегите продължават: Очакват се до 40 градуса на места в сряда (КАРТА)

За сряда – 14 август, НИМХ обяви оранжев код за високи температури в 10 области от страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Там се очакват температури между 38° и 40°. В останалите райони е обявен жълт код, там стойностите ще са между 34° и 37°.

Изключение от предупредителните кодове са 4 области в Североизточна и Източна България – Силистра, Добрич, Шумен и Варна. Там очакваме максимални температури между 30° и 34°. През следващите дни до края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево, в по-голямата част от страната и сухо.Жегите продължават: Очакват се до 40 градуса на места в сряда (КАРТА)

Над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност и предимно в планините там ще има следобедни краткотрайни валежи. Температурите, главно в Източна България, слабо ще се понижат, максималните ще са предимно между 33° и 38°, по Черноморието – до около 30°.

В началото на следващата седмица се повишава вероятността за краткотрайни валежи на повече места, главно в западната половина от страната, както и за временно понижение на температурите.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *