Жалко! Марица отпадна от евротурнирите след загуба от Вашаш в Колодрума

Жалко! Марица отпадна от евротурнирите след загуба от Вашаш в Колодрума

Марица Пловдив допусна поражение с 0:3 (24:26, 19:25, 17:25) гейма като домакин от унгарския Вашаш Обуда Будапеща в последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за жени. По този начин тимът приключи участието си в европейските клубни турнири.

Най-резултатна за Марица стана Ива Дудова с 15 точки, а с по 8 завършиха Добрина Христоскова, Сиера ДеБел и Борислава Съйкова. Денис Банистър стана най-резултатна за Вашаш с 19 точки, а за MVP беше избрана Букет Гюлюбай.

„Жълто-сините“ регистрираха пето поражения шестия си мач от група „В“ на надпреварата и завършват на последно място в групата с актив от 2 точки. С успеха отборът на Вашаш пък си осигури третата позиция в подреждането с 4 точки, която им осигурява продължаване към четвъртфиналите в турнира за Купата на ЦЕВ.

В крайното класиране в група В италианският Савино Дел Бене Скандичи спечели групата с 18 точки, а турският Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) остана на второто място с 12 точки. Двата тима продължават към елиминациите на Шампионската лига, Вашаш е трети с 4 точки и ще играе в четвъртфиналите за Купата на ЦЕВ. Марица остана на четвъртото място с 2 точки.

Следващият мач на маричанки е на 27 януари – финала за Купата на България срещу ЦСКА (София), от 17:00 б.в. в зала Христо Ботев в София.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *