"Зелена творческа зона за култура и изкуство" в парк "Изгрев" в Пловдив

"Зелена творческа зона за култура и изкуство" в парк "Изгрев" в Пловдив

Кметът на район „Източен“ Емил Русинов кани всички на „Зелена творческа зона за култура и изкуство“ в парк „Изгрев“. Събитието ще се проведе на 11 октомври (петък) от 11:00 ч. до 16:00 ч.

„Парк Изгрев“ ще се превърне в зона за творчество и ще даде възможност за представяне на локални артисти, самодейци и творчески потенциали от квартала, и ще им даде поле за изява, осигурявайки достъп до комплекс от артистични прояви в областта на приложните, изящните изкуства, занаятите и сценичното изкуство. Всички те ще бъдат  пречупени през призмата на опазването на нашите общи публични пространства и грижата за тях. Творческите активности  ще бъдат с тематична насоченост към рециклирането, преизползването на материали и опаковки от бита и тяхното претворяване в произведения на изкуството.

Събитието представя:

– творчески зелени работилници;

– театър;

– изложба, зелени беседи и игри на тема околна среда, публични пространства и рециклиране.

От район „Източен“ очакват всички малки и големи творци от целия квартал.

Повече информация за предстоящата инициатива и как можете да се присъедините към някоя от активностите – следете във фейсбук страницата на Инкубатор и в събитието.

Събитието се организира от сдружение „Творчески комплекс Инкубатор“, в  партньорство с Община Пловдив – Район „Източен“ и с подкрепата на ОФ Пловдив 2019, като част от програмата „Зелен град- зелена култура“.

Линк: https://www.facebook.com/events/1633534444208603/?ref=newsfeed

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *