Зам.-кметът Николай Бухалов откри Европейския ден на спорта в училище (СНИМКИ)

Зам.-кметът Николай Бухалов откри Европейския ден на спорта в училище (СНИМКИ)

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища – ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“.

„Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден, за да бъдете здрави и жизнени. Пожелавам ви да се забавлявате, да тренирате през цялата година и да бъдете успешни не само в училище, но и в спорта“, приветства учениците Бухалов.Зам.-кметът Николай Бухалов откри Европейския ден на спорта в училище (СНИМКИ)

Европейският ден на спорта в училище е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците в България и Европа, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност.

За десета поредна година координатор на кампанията е организацията „BG Бъди активен“, която инициира редица спортни активности за децата в ОУ „Райна Княгиня“, сред които зумба танци, джудо, балет, футбол, ръгби.Зам.-кметът Николай Бухалов откри Европейския ден на спорта в училище (СНИМКИ)

В СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ празникът започна с физзарядка, водена от спортистите от мъжки волейболен клуб „Марица“. След това учениците се включиха в различни спортове, организирани по станции.

По случай празника Николай Бухалов посети и детска градина „Мирослава“, където децата имаха възможността да тренират с едни от най-видните пловдивски спортисти, сред които световният шампион за юноши в скока на дължина Пламена Миткова, европейският шампион по джудо Янислав Герчев и футболистът на Локомотив – Пловдив Петър Андреев. Зам.-кметът Николай Бухалов откри Европейския ден на спорта в училище (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *