Увеличават се случаите на COVID-19, в РЗИ-Пловдив ваксинират безплатно срещу вируса

Увеличават се случаите на COVID-19, в РЗИ-Пловдив ваксинират безплатно срещу вируса

Ръст на заразените с COVID-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Пловдив. До 10 октомври са отчетени 76 случая, като се очаква до края на месеца те да продължат да нарастват и да надминат отчетените през септември 223 заразени.

В тази връзка от 9 септември започна кампания за имунизация срещу коронавирус. До момента, в Пловдивска област са извършени 1200 имунизации. Ваксината е безплатна. Осигурява се на всички лични лекари и здравни заведения, които имат желание да я поставят.

Ваксина може да бъде поставена на желаещите и в самата сграда на РЗИ на улица „Перущица“. Работното време на имунизационния кабинет там е от 9 до 16 часа. Нещо повече – кабинетът работи извънредно и в събота от 9 до 14 часа. Продължават записвания на лица, които са трудноподвижни да се имунизират. Мобилен екип ги посещава на място и ги имунизира срещу Ковид, съобщина от регионалната здравна инспекция.

Очаква се се от 1 ноември да заработи изнесен имунизационен кабинет и в район „Източен“. Там всеки желаещ ще може да си постави ваксина против COVID-19.

На прага на зимния сезон започна имунизацията и срещу грип. За разлика от тази срещу коронавирус, тя се предоставя безплатно само за хора над 65-годишна възраст, като се поставя от личните лекари. Останалите граждани могат да си я закупят от аптеката и да им бъде поставена безплатно в имунизационния кабинет на РЗИ.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *