Юлияна Антонова-Мурата представя в Пловдив четвъртата си книга за Япония

Юлияна Антонова-Мурата представя в Пловдив четвъртата си книга за Япония

Заповядайте на представянето на книгата „Хай хай, Япония“ от Юлияна Антонова-Мурата днес – 19 септември 2024 г., от 18:00 ч. в Голямата конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Входът е свободен! Книгата ще може да бъде закупена на място и ще имате възможност да получите личен автограф.

В четвъртата част от поредицата на Юлияна Антонова-Мурата „Хай хай, Япония“, както и в предишните три – „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“, „Сан сан, Япония“ изящните фрази, звънките сравнения, подобните на японска гравюра словосъчетания раздиплят уж всекидневни случки от японския живот, като във всяка е закодирано послание за доброта, човечност, съпреживяване.

„Хай хай, Япония“ отново съдържа кратки разкази по истински случаи. Тя е послание и подкана за приятелство, за съмишленост и заедност към всеки, докоснал се дори само до една от историите в първите три книги. Героите в тях от три- до близо стогодишна възраст от всяка страница помахват „хай хай“ като литнала птица от Страната на изгряващото слънце.

Юлияна Антонова-Мурата е завършила Немска езикова гимназия, след което немска филология и психология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Била е преподавател в Медицинския университет в София, а след падането на Берлинската стена започва работа в МВнР. Като дипломат от кариерата и съпруга на японец тя живее и работи на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Изкарва три мандата като културно аташе и пълномощен министър в Българското посолство в Токио. В Япония живее със семейството си повече от 23 години. Юлияна притежава талант да превърне обикновената наглед случка, изненадващата среща, незабележимият детайл в онази песъчинка, която, попаднала в мидата на сърцето, ще се превърне в истински бисер за всеки читател.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *