Ясен е съперникът на Ботев Пловдив в Лига Европа

Ясен е съперникът на Ботев Пловдив в Лига Европа

Ботев ще се изправи срещу Марибор Словения в Лига Европа. Това отреди изтегленият преди минути жребий. Жълто- черните са домакини на Колежа в първия мач. Мачовете са на 11 и 18 юли.

Тази година Марибор финишира втори в словенското първенство. Той е сред 3-те словенски клуба, които никога не са изпадали от Словенската първа лига, основана през 1991 г. Интересно е, че Марибор е играл в евротурнирите с друг български отбор – Левски, като след две равенства (0:0 в Марибор и 1:1 в София) словенците са продължавали напред с гол на чужд терен по действащия към онзи момент правилник.

Клубният стадион „Людски врът” е разположен на левия бряг на река Драва в Словения. Той има капацитет от 12 702 седящи места и се счита за една от забележителностите на Марибор. Той се използва и за мачовете на националния отбор по футбол на Словения.

Рекордната посещаемост на стадиона е 20 хил. зрители на 8 юли 1973 г. за срещата Марибор – Пролетер (Зренянин) в първия мач от плейофите за влизане в тогавашната югославската Първа лига. Това е преди от УЕФА да въведат допълнителни мерки за сигурност по стадионите и да забранят местата за правостоящите фенове. През 1998 г. „Людски врът” намалява капацитета си до сегашните 12 702 изцяло седящи места.

Треньор на отбора Дамир Крзнар. А според авторитетния Transfermarkt отборът е оценен на 9,6 млн. евро., като за сравнение Ботев е оценен на 11,93 млн.евро.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *