Военен самолет се разби в Италия, помете кола на земята (ВИДЕО)

Военен самолет се разби в Италия, помете кола на земята (ВИДЕО)

Дете загина, след като италиански военен самолет се разби по време на учение край Торино, съобщи BBC.

Инцидентът е станал по време на учения, като самолетът е паднал върху автомобила на семейство, пътуващо край града. 5-годишно момиченце е загинало, а 9-годишното й братче е пострадало тежка. Родителите на децата са с изгаряния.

Вицепремиерът Матео Салвини каза, че катастрофата е „ужасна трагедия“. Видео, заснето близо до главното летище на Торино, показва девет самолета, набиращи височина в две плътни формации, преди единият да се отлепи и да започне да пада от небето. Докато самолетът се разбива на земята, се издига гъст черен дим, а пилотът успява да катапултира. Той също е бил откаран в болница.

Според местни италиански медии първоначалното разследване предполага, че самолетът може да се е сблъскал с ято птици, като вероятно една от тях може да е влязла в двигателя и да е довела до повредата му.

Самолетът беше част от демонстрационния екип на Frecce Tricolori, който трябваше да участва в събитие по случай 100-годишнината на италианските военновъздушни сили в неделя. Това събитие вече е отменено, уточни Ройтерс.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *