Вигенин: Доган и Пеевски са "кръвно свързани" и би било некомфортно да се избира между един от тях

Вигенин: Доган и Пеевски са "кръвно свързани" и би било некомфортно да се избира между един от тях

Ахмед Доган и Делян Пеевски са „кръвно свързани“ и би било некомфортно да се избира между един от тях. Това заяви Кристиан Вигенин от БСП в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Единият е дал шанс на другия и обратното. Не мисля, че БСП трябва да се поставя в положение да избира между единия или другия. Трябва в ДПС да излязат от миналото и да гледат напред. Нито една от двете фигури не е особено мотивираща“, каза Вигенин.

По думите му на фона на разцеплението в другите партии, за първи път „лявото“ се събира. Днес БСП подписа споразумение за общо явяване на изборите с по-малки формации.

Той обяви, че събитията от последните 2-3 седмици, в които беше изключен лидерът на партията Корнелия Нинова, демотивират част от хората, но оптимизмът ще се върне. Вигенин заяви, че в изключването на Нинова и нейни поддръжници не е имало никакви нарушения и цялата процедура за първи път е била извървяна абсолютно уставно, за разлика от времената, когато Нинова е управлявала. По повод нейните обвинения, че в партията се връщат олигарси, заяви, че това са легенди.

На въпрос с кого ще опита да си сътрудничи БСП след парламентарните избори, Вигенин отказа да начертае червени линии, но преди това каза, че нито десницата, нито центърът могат да предложат нещо полезно за България. По повод думи на „десни“ анализатори, че обединениято вляво няма да успее, заяви, че когато започнат такива коментари, значи има притеснение в „десните“. Той критикува и подхода на ПП-ДБ да очертае профил на евентуален бъдещ премиер, като заяви, че първо трябва да има обединение около приоритети и след това да се избират фигури.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *