Ужасяваща грешка сложи край на победната серия на Ботев като гост (ВИДЕО)

Ужасяваща грешка сложи край на победната серия на Ботев като гост (ВИДЕО)

Иван Тилев се възползва от груба грешка на отбраната на Ботев Пловдив през второто полувреме и вкара единствения гол за победата на Арда с 1:0 като домакин в мач от деветия кръг на българската футболна efbet Лига. С този успех тимът от Кърджали се изкачи на шесто място с 14 точки и две по-малко от „канарчетата“. Загубата сложи край и на серията от пет поредни победи на Ботев като гост.  Ужасяваща грешка сложи край на победната серия на Ботев като гост (ВИДЕО)

Ботев създаде първата опасност още в третата минута чрез Ехидже Укаки. Той проби по десния фланг и влезе дълбоко в половината на Арда, след което опита да подаде Вини Трибуле пред вратаря. Той обаче бе блокиран и топката бе избита в безопасна дистанция.

Следващата ситуация бе още по-чиста. Вини Трибуле бе оставен непокрит на пет метра от вратата и получи отлично центриране от корнер, но неговия удар с глава бе отразен от Анатолий Господинов. Ужасяваща грешка сложи край на победната серия на Ботев като гост (ВИДЕО)

Арда вкара първия гол с първия си точен удар в 59-ата минута. Офор Чинонсо отне топката от последния в защитата Йонас Там, който не успя да спре пас, а тя попадна в краката на Иван Тилев. Той се озова сам срещу вратаря с няколко крачки и преодоля Ханс Бернат с мощен шут под гредата.

Положението за Душан Керкез и неговите възпитаници стана още по-тежко с втората грешка за Йонас Там. Централният бранител извърши нарушение за директен червен картон в 62-та минута и бе изгонен от игра от съдията Драгомир Драганов след видеопреглед. Ужасяваща грешка сложи край на победната серия на Ботев като гост (ВИДЕО)

Въпреки че бе с човек по-малко, Ботев натисна Арда в собствената му половина и пробва няколко изстрела, като най-близо до гол бе Ивайло Видев. Появилият се секунди по-рано играч стигна до топката след разбъркване при центриране и бе сам на метри от вратата, но не успя да отправи удар. Натискът на Ботев не даде желания от Керкез резултат и Арда спечели с минималното 1:0.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *