Украйна удари щаба на руския черноморски флот в Крим (ВИДЕО)

Украйна удари щаба на руския черноморски флот в Крим (ВИДЕО)

Украйна е осъществила успешен удар по сградата на щаба на Руския черноморски флот в Крим. При атаката е загинал най-малко един човек, а историческата сграда е избухнала в пламъци.

За нападението потвърдиха и от Москва. „Пет ракети бяха свалени от противовъздушната отбрана. Историческата сграда на щаба на Черноморския флот е понесла щети при атаката. Според наличната информация е бил убит един военнослужещ“, съобщи руското министерство на отбраната в комюнике. Телеграм каналът „Николаевский Ванек“ твърди, че към мястото на удара са се отправили 25 линейки, а назначеният от Русия губернатор написа, че борбата с пламъците продължава.

Щабът на руския Черноморски флот се намира в историческия център на Севастопол, близо до много граждански обекти, посочва ТАСС. Атаките, най-вече с безпилотни летателни апарати и безекипажни катери, на анексирания през 2014 г. от Русия Кримски полуостров зачестиха през последните седмици, отбелязва АФП. Същевременно с тях се увеличиха и нападенията с крилати ракети, каквито Киев получи от западните си съюзници – Storm Shadow от Великобритяния и SCALP от Франция.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *