Удивително: Близнаци се родиха на различни места в Пловдив

Удивително: Близнаци се родиха на различни места в Пловдив

Истинско чудо се случи в акушеро-гинекологичната клиника на УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив – близнаци се родиха на различни места, съобщиха от лечебното заведение.

Успешно е приключила операцията за появяване на бял свят на втория близнак на младата жена, започнала да ражда на гара Филипово в Пловдив. Там, в семейния автомобил се появява и първото бебе. Майката е откарана по спешност в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив.

Благодарение на бързата и адекватна намеса на началника на клиниката проф. д-р Екатерина Учикова, която е извършила оперативната интервенция, заедно в екип с д-р Мария Василева, д-р Крум Владов, д-р Любомира Котева, анестезиолога д-р Борис Георгиев, неонатолога д-р Райна Стоянова и целия екип, участвал в операцията. Майката и бебето са в добро състояние.

Проф. Учикова споделя, че ситуацията е била сложна и е имало реална заплаха за живота на втория близнак, поради спешната акушерска ситуация. Близнаците са вече заедно под наблюдението на специалистите от клиниката.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *