Трогателната история на Итай и Хадар: Спасяват децата си, но загиват в атаката на "Хамас"

Трогателната история на Итай и Хадар: Спасяват децата си, но загиват в атаката на "Хамас"

Историята на млада двойка, загинала в Израел след нападението на „Хамас“, трогна света, разпространявайки се чрез социалните медии и сайтове.

Итай и Хадар Бердичевски – и двамата на 30 години, служили преди в армията, са родители на две малки деца, с които живеят на няколко километра източно от ивицата Газа. Когато терористите нахлуват в дома им, мъжът и жената успяват да скрият своите 10-месечни близнаци. След това побягват навън, за да отклонят вниманието и същевременно успяват да елиминират 7 терористи. В крайна сметка са жестоко убити, а бебетата остават сами повече от 12 часа, докато бъдат намерени и спасени. По-късно децата са били открити от силите за сигурност и са отведени при баба им, предава БТВ.

Междувременно израелската армия съобщи, че е успяла да си върне контрола над границата. „Никой не е влизал от вчера вечерта, но въпреки това не се изключва възможността за влизането на други нападатели в страната. На места като Саад и Кисуфум все още все още има размяна на огън“, посочва неин говорител. „Сега се концентрираме върху нашата офанзива в ивицата Газа. Около 300 000 резервисти са мобилизирани в рамките на два дни. Армията атакува цели в ивицата Газа от въздух и от кораби, а танкове пристигат на границата“, посочва още той.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *