Три волейболистки на Марица подсилват националния отбор, Кривошийска остава за втори пореден сезон

Три волейболистки на Марица подсилват националния отбор, Кривошийска остава за втори пореден сезон

Три от волейболистките на Марица (Пловдив) за сезон 2023-2024 ще участват на Европейското първенство по волейбол за жени. Селекционерът Лоренцо Мичели обяви състава от 14 състезателки за шампионата, който стартира следващата седмица.

В състава попаднаха – Борислава Съйкова, Мария Кривошийска и Мила Пашкулева. В отбора са още 5 волейболистки, които са играли в Марица – Вангелия Рачковска, Мира Тодорова, Мирослава Паскова-Кънева, Петя Баракова и Радостина Маринова.

България попадна в Група В заедно с отборите на Босна и Херцеговина, Италия, Румъния, Хърватия и Швейцария. Първият мач на националките е срещу Хърватия в сряда, от 22:00 часа.

Същевременно стана ясно, че Мария Кривошийска ще играе в Марица и през сезон 2023-2024. Центърът започва своя втори сезон с клуба и ще помогне на маричанки в битките в Шампионска лига, Националната волейболна лига Демакс и Купа България.

През миналия сезон Кривошийска спечели златен дубъл с Марица – титла и Купа и игра в групите на Шампионската лига. Тя е играла в Казанлък Волей (Казанлък) и Берое (Стара Загора). В чужбина е защитавала цветовете на белгийския Шарлероа Волей (Шарлероа). Волейболистката ще играе с номер 15 през новия сезон.

Мария Кривошийска е и националка на България и е в състава на отбора за предстоящото Европейско първенство. С женския национален отбор тя е участвала на Световното през 2022-а година и на Европейското през 2019-а година. Мария Кривошийска става 11-та волейболистка на шампионките през новия сезон. Марица привлече националката Борислава Съйкова, американката Сиера ДеБел, в клуба се завърнаха Жана Тодорова и Лора Китипова, а в отбора остават Виктория Коева, Лора Славчева, Добрина Христоскова, Мила Пашкулева, Ива Дудова, и Боряна Ангелова.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *