Транспортираха до "Пирогов" със самолет "Спартан" пострадалото в Созопол дете

Транспортираха до "Пирогов" със самолет "Спартан" пострадалото в Созопол дете

Военен самолет „Спартан“ транспортира пострадалото на плажа в Созопол дете до болница „Пирогов“ в София. Това съобщиха от УМБАЛ Бургас за bTV. Самолетът е излетял от Бургас около 14:30 часа.

„След разрешение от министър д-р Галя Кондева за извършване на авиомедицински транспорт, експерти от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ излетяха със самолет C-27J „Спартан“ за Бургас, за да прегледат на място детето и да преценят дали състоянието му позволява то да бъде транспортирано до спешната болница в София. Консултация е извършена от проф. Николай Габровски, а на борда на военния самолет са доц. Богдан Младенов и проф. Христо Шивачев“, заявиха от Министерството на здравеопазването.

Детето е пострадало снощи около 20 часа, когато попада в хидравличния барабан на заравняваща пясъка машина на централния плаж в Созопол. Качвайки се на машината, докато работи на плажната ивицата, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка и се заклещва в него. Още снощи момченцето беше настанено е с множество наранявания в Отделението по реанимация на областната университетска болница в Бургас.

Състоянието му обаче продължава да е тежко и затова е преценено, че трябва да бъде транспортирано до болница „Пирогов“ в София. 9-годишното момченце от Пловдив е с тежки травми и опасност на живота, поясняват от УМБАЛ Бургас. То има тежка черепно-мозъчна травма, както и травма на гръдния кош с наранявания на белия дроб.

Междувременно от полицията съобщиха, че водачът на машината е задържан за срок до 24 часа. Направените му тестове за алкохол и наркотици са били отрицателни. Разпитани са и множество свидетели на инцидента. По данни на фирмата-концесионер на централния плаж в Созопол, детето е било оставено без надзор. С него е имало и друго дете, което също е тичало след почистващата машина, но не е успяло да се качи върху нея.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *