Тръмп: Само Бог предотврати немислимото да се случи

Тръмп: Само Бог предотврати немислимото да се случи

В този момент е по-важно отвсякога да сме обединени и да покажем нашия истински характер на американци, оставайки силни и решителни и непозволявайки на злото да победи. Само Бог предотврати немислимото да се случи. Това написа Доналд Тръмп в социалната си мрежа Truth social в първи официален коментар след като бе ранен в ухото по време на предизборен митинг в Пенсилвания.

Извършителят е идентифициран – 20-годишният Томас Матю Крукс, той е убит на място от снайперист на Сикрет сървис. „Благодаря на всички, че мислихте и се молихте за мен. Няма да се страхуваме, а ще останем силни с нашата вяра и непоколебими пред лицето на злото. Изпращам обич към другите пострадали и техните семейства. Молим се за възстановяването на ранените, ще пазим в сърцата си паметта на убития гражданин. Наистина обичам нашата страна, обичам всички вас и очаквам с нетърпение да говоря с нашата велика нация тази седмица в Уисконсин“, пише още той.

78-годишният бивш президент беше изведен от сцената с лице, обляно в кръв. Участник в митинга бе убит, а двама зрители – тежко ранени. Президентът Джо Байдън, който ще се изправи срещу Тръмп на президентските избори през ноември, заяви, че „в Америка няма място за такъв вид насилие“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *