Този уикенд започва програмата на Фондация „Пловдив 2019“ – „Зелена Култура – Зелен Град“

Този уикенд започва програмата на Фондация „Пловдив 2019“ –  „Зелена Култура – Зелен Град“

RE:BAZAAR е серия от месечни градски събития, която обединява зеления стил на живот, устойчиво потребление и културно обогатяване сред жителите и гостите на Пловдив. Като фестивал на осъзнатото потребление, той предлага разнообразие от дейности, включително базар за продажба и обмен на втора употреба вещи, Еко-работилници за рециклиране и преобразяване на материали, спортни игри и двудневна музикална програма.

Събитията са планирани да се провеждат ежемесечно през юли, август и септември в различни райони на Пловдив. Всяко издание ще се фокусира върху конкретна тема от сферата на екологията и устойчивостта, включително нулеви отпадъци, добра храна, зелена енергия, опазване на природата. Не пропускайте тази уникална възможност да се забавлявате и да научите нови неща за опазването на природата и устойчивия начин на живот!

RE:BAZAAR този уикенд започва на 13 юли 2024 г. (събота) от 10:00 до 22:00 ч. и на 14 юли 2024 г. (неделя) от 09:00 до 12:00 ч. пред Decathlon, Тракия, Пловдив.

Пълната програма може да намерите във Facebook страницата на събитието.

„Зелена Култура – Зелен Град“ е най-новата програма на „Фондация Пловдив 2019“. През тази година фондацията инвестира 200 000 лева за програма и подкрепи 17 събития на открито във всички райони на Пловдив. Подкрепените проектни предложения се реализират в градските паркове, тепетата, както и на открити сцени и публични пространства в кварталите на града и целят да повишат чувствителността и осведомеността за съвременни културни и екологични въпроси, и да подобрят връзката между човека, града и природата.

Повече за „Зелена Култура – Зелен Град“ програмата може да намерите на сайта на „Пловдив 2019“ https://plovdiv2019.eu/.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *