Талантливите Виктория Илиева и Виктор Профиров с почетни дипломи и парична награда от Община Марица

Талантливите Виктория Илиева и Виктор Профиров с почетни дипломи и парична награда от Община Марица

Със ставане на крака и аплодисменти бяха посрещнати младите таланти на Община Марица – Виктория Илиева и Виктор Профиров.

„Това е бъдещето на Община Марица! Тези деца са радост не само за техните родители, ръководители и треньори, те са гордост и за всички нас. Двамата са уникални таланти и изключително се вълнувам, когато имаме подобни поводи за гордост. Знаете, че вече 13-та година подкрепям и държа на развитието на децата в нашата община, за да има за тях един по-добър живот, а те да ни радват с постиженията, с изявите си“, представи гостите на сесията на Общински съвет – Марица кметът Димитър Иванов.

По негово предложение Общинският съвет прие и гласува максималния размер на парична награда, определен с наредба, за всеки един от младите таланти.

„Виктория Илиева и Виктор Профиров разнасят славата на Община Марица и България по цял свят. Виктория е носител на Гран при от Международния фестивал за нови гласове „Златен микрофон“ 2023, и затова има честта да представи България на световния  конкурс „EVOLIFEST“ с оркестъра на италианския град Еволи от 13 до 15 юни 2024. След оспорван кастинг с 200 вокалисти от страната е избрана да бъде единственият български представител, който ще участва в авторитетния арт форум „Славянски базар“, който ще се проведе през юли във Витебск, Беларус. В него се съревновават изпълнители от 42 държави. Виктория е „Гласът на България“, наградите й са над сто за първи места и Гран при, и аз съм уверен на сто процента, че тя ще спечели и това престижно съревнование“, категоричен бе кметът Димитър Иванов.Талантливите Виктория Илиева и Виктор Профиров с почетни дипломи и парична награда от Община Марица

Виктория Илиева е от Калековец и пее от 5-годишна. Тя наследява музикалния си талант от родителите си Илияна и Радослав Илиеви, които са възпитаници на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. Майка й пее народни песни и е музикален педагог, а баща й – дългогодишен учител в музикалното училище в Широка лъка и гъдулар в ансамбъл „Тракия“. Брат й Стилиян само преди дни завърши средното си образование в СУ „П. Кр. Яворов“ и ще продължи да учи програмиране в Техническия университет в Пловдив. Виктория и Стилиян свирят на пиано и развиват музикалните си заложби с безрезервната подкрепа на родителите си.

Виктор е от Царацово. Той е на 15 години и е златен медалист от Европейската купа по кикбокс и муай тай. От 10-годишен се запалва по бойните изкуства покрай своя по-голям брат Профир. В колекцията си притежава 11 златни медала от престижни съревнования. С лекота постига успехите си в спорта, но не изостава и училището. Той е възпитаник на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“. Тренира всеки ден, притежава изключителен състезателен дух и хъс за победи. Виктор няма състезание, в което да не е шампион, а имаше и съревнования, в които участниците се отказаха, след като чуеха името му. Така Димитър Иванов представи даровитите деца от Община Марица с имена на победители.Талантливите Виктория Илиева и Виктор Профиров с почетни дипломи и парична награда от Община Марица

Кметът удостои и двамата с почетни грамоти на Община Марица, пожела успехи и още поводи за гордост и удовлетворение, като обеща винаги да ги подкрепя. Демонстрация на уменията на Виктор Профиров не бе направена, но от своя страна Виктория Илиева поздрави общинските съветници, администрацията и кметовете на населените места с песента „Лале ли си, зюмбюл ли си“. Изпълнението й разчувства и просълзи аудиторията, която бурно я аплодира и вдигна на крака присъстващите в залата на Общински съвет – Марица.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *