Сухопътни войски изпробваха преносимия зенитно-ракетен комплекс "Стрела-3"

Сухопътни войски изпробваха преносимия зенитно-ракетен комплекс "Стрела-3"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков наблюдаваха днес, 28 септември, експериментални стрелби с преносим зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) „Стрела-3“. Те се проведоха на зенитния полигон на ВВС „Шабла“.

Целта на експерименталните стрелби е да бъдат извършени изпитания на комплекса с оглед въвеждането му в експлоатация във формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) на Сухопътните войски. В провеждането на стрелбите и създаването на мишенната обстановка на полигона участваха военнослужещи и техника от 2-а механизирана бригада – Стара Загора. Стрелците-зенитчици демонстрираха добра подготовка и отлични пускове.Сухопътни войски изпробваха преносимия зенитно-ракетен комплекс "Стрела-3"

Експерименталните стрелби наблюдаваха също командирът на 2-а механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов, директорът на дирекция „Стратегическо планиране“ бригаден генерал Здравко Пехливанов  и представители от ВМЗ ЕАД-Сопот. Резултатите от стрелбите показаха, че комплексът е надежден и въвеждането му в експлоатация ще допринесе за повишаване на способностите на формированията за ПВО от Сухопътните войски.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *