Страхотно: България е европейски шампион по волейбол за девойки до 18 години

Страхотно: България е европейски шампион по волейбол за девойки до 18 години

България е новият европейски шампион по волейбол за девойки до 18 години! В двубоя за титлата младите „лъвиците“ тотално надиграха и прегазиха Белгия с 3:0 гейма (25:15, 25:18; 28:26). Възпитаничките на Антонина Зетова завоюваха исторически златен медал при подрастващите в женското направление.

За последно страната ни стигна до финал при девойките през 1982 година на Европейското първенство до 20 години, когато се окичихме със среброто. В зала „Поливалент“ в румънския град Блаж обаче нашите момичета пренаписаха историята.

Срещата премина изцяло под контрола на българския отбор, който бе повече от категоричен и в трите гейма. Всичко в играта на „лъвиците“ се получаваше още от самото начало, а националките имаха предимство в атака, на блокада, на сервис и в защита.

В първата част нашите състезателки дръпнаха на старта, запазиха своя аванс и бързо-бързо поведоха с 1:0. Вторият гейм премина по сходен начин. Възпитаничките на Зетова стигнаха до преднина от 16:5, която впоследствие бе стопена, но българките не допуснаха изненада и затвориха на 18. Третата част бе най-оспорвана. Тя вървеше точка за точка, а в края ѝ националките ни пропуснаха четири мачбола. При петия обаче успяха с блокада да запишат шампионската точка.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *