Стартира ремонтът на още един спортен обект в Асеновград (СНИМКИ)

Стартира ремонтът на още един спортен обект в Асеновград (СНИМКИ)

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев постави началото на обновяване помощното игрище, което е част от стадион „Шипка“ в града. Със символична „първа копка“ градоначалникът, заедно с досегашния изпълнителен директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов и с Андрей Петров, който наследява поста, отбелязаха старта на ремонтните дейности.Стартира ремонтът на още един спортен обект в Асеновград (СНИМКИ)

Игрището, което ще бъде изградено, ще послужи за провеждане на тренировки по футбол. Проектът включва поставяне на висококачествена изкуствена тревна настилка, ограда, осветление (и функционално, и художествено). Теренът ще е с размери 64 м./44 м. Гаранционният срок на елементите и материалите е 8 години. Очакваният период, за който трябва да бъде изпълнено игрището, е в рамките на няколко месеца, като за началото на следващия футболен сезон вече следва да функционира. Стойността на проекта е за близо 1 000 000 лв. и ще се реализира по програма „Хеттрик V“.Стартира ремонтът на още един спортен обект в Асеновград (СНИМКИ)

„Това обновление на помощното игрище е дългоочаквано. Целта е да се създаде още по-добра възможност за децата и младежите, които се занимават с футбол. Изграждането на съоръжението е поредната стъпка към подобряване на спортната среда и условията за подготовка на младите футболни надежди на нашия град“, каза пред присъстващите д-р Грудев.Стартира ремонтът на още един спортен обект в Асеновград (СНИМКИ)

Кметът поднесе почетен плакет „Асеновград“ на Борислав Попов, в знак на благодарност за ползотворното сътрудничество между общината и БФС. Точно на този обект пък новият изпълнителен директор Андрей Петров прие поста от своя предшественик. Той обеща, че ще продължи неговото дело и добрите взаимоотношения с община Асеновград, като ще оказва съдействие и за бъдещите общи проекти.Стартира ремонтът на още един спортен обект в Асеновград (СНИМКИ)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *